Red my lips

Red My Lips.. een non-profit organisatie die ontstaan is in het brein van Danielle Tansino (New York). Op 29 jarige leeftijd is zij na een avondje uit verkracht door een bekende van haar. Na het doen van aangifte werd haar door een vrouwelijke officier van justitie verteld dat aanklagen niet zal gaan gebeuren want ‘de jury houdt niet van meisjes die drinken’… (Bron
Om hiertegen een statement te maken is deze Danielle de non-profit organisatie Red My Lips gestart. De bedoeling is om de gehele maand April elke dag rode lippenstift dragen..

Toen ik begin 2015 voor het eerst van deze Amerikaanse organisatie hoorde wist ik dan ook gelijk dat ik er iets mee moest doen, zelf een maand lang rode lippenstift dragen durfde ik destijds nog niet dus kwam ik op het idee om vrouwen te vragen of ze voor mij op de foto wilden zodat ik elke dag van de maand een foto op Facebook kon plaatsen van een dame met rode lippen en zo een maand lang elke dag aandacht kon vragen voor Red my lips!

“This is not about vanity. It’s about visibility.” is de tagline.. niet uit ijdelheid.. maar om zichtbaar te zijn! Met rode lippen vraag je aandacht voor seksueel geweld en spreek je je uit tegen ‘eigen schuld’!

Bekijk de foto’s hier, 2015 – 2016 – 2017 – 2019

Leave a Reply