·

Doorgedraaid

Ik ben echt in shock. Vandaag zie ik bij meerdere dames op Facebook een tekst voorbij komen over de huidige commotie rond grensoverschrijdend gedrag. Een slecht copy/paste verhaal. En ik heb het echt vol verbazing gelezen. Voor een ieder die het nog niet voorbij heeft zien komen deel ik hieronder de tekst, maar gelijk daarbij ook mijn visie er op.

Even voor de duidelijkheid, het rode schuingedrukte is dus NIET mijn tekst. (Kostte overigens veel moeite het niet te redigeren.)

In de juiste setting

Ik bedenk mij opeens, dat spontane versierpogingen tot het verleden behoren.
Vroeger waren hey lekker ding, waar gaan die beentjes naar toe een compliment, in de kroeg spontaan een vrouw aanspreken met de woorden “zal ik je naar huis brengen straks” dan hupte je achter op de fiets 🚲(zonder daar nare gedachtten bij te hebben) Je leunde wel eens over een dame aan de bar, omdat de barkeeper je anders niet kon horen. Je bestelde dan een extra drankje….omdat ze toch wel enorm lekker rook.
Natúúrlijk kan er nog gewoon versierd worden, en dat niet alleen, mannen kunnen vrouwen ook gewoon nog complimentjes geven. Maar wel in de juiste setting!
Bijvoorbeeld in die kroeg, als je een aantrekkelijke dame aan de bar ziet zitten kun je best naar haar toe lopen en vragen of je een drankje voor haar mag kopen. Geen probleem. Je mag ook gewoon zeggen dat ze je opviel met haar stralende lach. En weet je, als ze je drankje aanneemt is het zelfs acceptabel om in gesprek met haar te gaan.
Maar.. als ze zegt ‘nee bedankt’ en zich weer naar haar vrienden draait laat haar dan gewoon met rust. Ze is geen hoer, of kutwijf.. ze heeft gewoon geen interesse. So be it.

Dat suggereren dat achter op die fiets hupsen vroeger gewoon veilig was vind ik ook vrij naïef. Seksueel misbruik is niet iets van nu. Ook vroeger waren er mannen die dachten, ‘oh ze hupst achter op mijn fiets dus ik ga haar n**ken straks’.. of ze dat nou wil of niet. We hadden alleen geen internet dus hoorden we er minder over.

Puur contact

“Ik kan zoveel voorbeelden bedenken…wat vroeger normaal was (Naja voor velen nog) Verkering duikelde je op in het uitgaansleven. Met een drankje op en een broodje shoarma. Niet links en rechts vegend op een beeldscherm. Nee puur contact en je wist direct wat voor vlees je in de kuip had. Dat lees je niet in een foto.”
Welk beeldscherm? Je televisie? Ik weet niet hoe oud deze persoon is die dit geschreven heeft maar vroeger hadden we geen mobiel scherm, en ook geen internet. Kon je niet swipen ook he.

Tussen vriendjes die ik vroeger gewoon via ‘puur contact’ had ontmoet zaten echt wel fouten, wist bij de eerste ontmoeting zeker niet wat voor vlees ik in de kuip had. Sterker nog, ik heb de man die mij bijna het leven kostte gewoon via ‘puur contact’ ontmoet. Is het dan een soort van mijn eigen schuld dat ik het bijna met de dood heb moeten bekopen want ik had kunnen weten wat voor vlees ik in de kuip had? Ik begrijp de conclusie van deze persoon niet.

Je ziet het niet, je ziet niet vantevoren aan een man of hij goed of slecht is. De ergste viespeuken kunnen de grootste charmeurs zijn en dan maakt het echt niet uit of je naar een foto of een live versie kijkt.

Daarbij.. ik ken stellen die elkaar via internet hebben leren kennen. En je zal t bijna niet geloven maar die zijn al jaren gelukkig samen. Is dat dan iets slechts of raars ofzo?

Dickpics sturen is ook geen versieren

“Jammer dat elke vorm van contact zo onder een vergrootglas gelegd word. (Echte seksueel overschrijdend gedrag daargelaten) Geen enkele man durft zich straks nog te uiten. Ik heb medelijden met de komende generatie. Want versieren en versiert worden, behoort straks tot het verleden. Want voor ieder mens…is de grens net even anders gelegd.”
Nee hoor, niet elke vorm. Alleen de overschrijdende vorm. De vorm waarvan je bij jezelf al had kunnen bedenken dat je te ver gaat. Tuurlijk bij iedereen ligt de grens ergens anders maar kom op.. gewoon algemene normen en waarden zijn toch niet lastig te begrijpen. Neem bijvoorbeeld die leuke dame in de kroeg, je stapt niet op haar af met de mededeling dat ze lekkere geile tieten heeft en je je geval daar graag wel eens tussen zou willen leggen. En dickpics sturen is ook geen versieren, ik heb echt nog nooit een vrouw ontmoet die dat charmant vindt. Net als zomaar aan iemand zitten ook gewoon niet kan, houd je handen thuis. Volgens mij is dit echt wel een vrij gangbare grens.

Ik heb geen medelijden met de komende generatie, integendeel! Zouden we nu dan een generatie krijgen waarin het normaal is dat onze zonen nadrukkelijk geleerd hebben respectvol met vrouwen om te gaan? Een generatie waarin grensoverschrijdend gedrag niet weggelachen of goed gepraat maar gewoon bestraft wordt?

Victim blaming

“Daarbij is dit mijn mening en hoef jij het er niet mee eens te zijn. Ik vind dat de maatschappij aan het doordraaien is.
Niet zelf geschreven maar wel erg mee eens”

Ik ben het er niet mee eens. Moge duidelijk zijn. Maar ik schrik er van dat deze vrouwen in kwestie dus vinden dat de maatschappij aan het doordraaien is. Echt.. hoe dan?! Beste vrouwen, jullie zijn nota bene op de foto gegaan voor mijn Red my Lips project! Mijn oproep om het taboe te doorbreken! Ging het dan echt alleen om een leuk plaatje van jezelf? Want nu wordt het taboe doorbroken en dan zetten jullie dit soort teksten op je Facebook. Met de mededeling dat jullie het zelf niet beter hadden kunnen zeggen..

Dit is dus een groot deel van het probleem. Mensen die suggereren dat omdat al die vrouwen nu eindelijk durven te zeggen dat ze te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag de maatschappij door draait? Victim blaming heet dat dus dames! Het komt niet door de vrouwen die de moed hebben gevonden er wat van te zeggen dat de maatschappij nu doordraait. De maatschappij draait door omdat teveel mannen zich als seksistische klootzakken hebben gedragen!

Je kunt als man zijnde echt nog heel veel

Er zijn veel te veel mannen die niet begrijpen wat grensoverschrijdend gedrag is! En je kunt als man zijnde echt nog heel veel hoor, ga nou toch niet zielig lopen doen dat mannen niets meer mogen. Natuurlijk mag er nog geflirt worden. Maar als volwassen vent flirt je niet met jonge meisjes, op de werkvloer houdt je het zakelijk en foto’s van je knakworst print je maar uit voor boven je eigen bed.

In al die jaren dat ik Red my Lips doe heb ik al zo ontzettend veel verhalen gehoord van zo ontzettend veel vrouwen! Vorige week nog, vanmorgen nog.. en elk verhaal gaat rechtstreeks mijn hart in. Als ik dit soort domme gekopieerde teksten lees doet dat hart met al die verhalen er in gewoon pijn!

Wat willen deze vrouwen bereiken

Wat willen deze vrouwen bereiken met het kopiëren van deze tekst? Dat we terug naar af gaan? Dat we vrouwen vooral weer vragen hun mond te houden want anders fluiten straks de bouwvakkers niet meer naar ze? Wat willen ze.. vreemde handen op hun bil of geile appjes van de buurman? Ga lekker op Tinder en zet in je profiel dat je hier behoefte aan hebt. Maar laat de rest van ons alsjeblieft werken aan een veiligere maatschappij voor onze dochters.. voor onze kinderen!

En dit is eigen tekst by the way, met een doel.
Ik roep bij deze namelijk alle ouders op om met hun kinderen om de tafel te gaan en het onderwerp te bespreken. En als je dat al gedaan hebt dan morgen gewoon nog een keer.

Op naar een betere generatie! ♥

Oh en delen mag.. kopiëren niet.

Vergelijkbare berichten