Gênant

Ik vind dingen al gauw gênant, ik kan er niks aan doen. Ik ben het type wat je never nooit niet in een Etos met een tubetje glijmiddel in haar mandje aan zal treffen.. zelfs een zwangerschapstest valt bij mij in de categorie condooms, aambeienzalf en roze vibrators.. dat koop je gewoon niet zonder je dood te schamen bij de kassa!

Tampons en maandverbandjes

Nou was ik vroeger nog véél erger. Vroeger toen ik nog bij moeders thuis woonde en zij verantwoordelijk was voor de voorraad wc papier in huis. Moeders kocht ook zonder gêne de nodige tampons en maandverbandjes.. en als ik heel lief keek hopte ze zelfs even voor me de Etos binnen voor condooms.

Maar de dag dat ik mijn vleugels uitsloeg brak aan en om nou moederlief te gaan bellen om te vragen of zij even naar de winkel ging voor wat tampons en wc papier terwijl ik er zelf notabene bovenop woonde vond ik ook weer iets te ver gaan.

Wat ik toen nog niet wist

Wat ik toen nog niet wist maar nu na in totaal bijna 105 weken zwangerschap achter me en nog zo’n 15 in het vooruitzicht wel weet is dat tampons en wc papier echt lachertjes zijn als het gaat om gênante artikelen. Neem alleen al die zwangerschapstesten. Die heb ik in alle drie de gevallen uiteraard niet zelf gekocht.. dat heeft mijn lief gedaan. De laatste keer maakte hij wel een klein foutje door eerst met een thermometer thuis te komen maar dat kan natuurlijk de beste overkomen.

Maar met zo’n testje heb je het nog niet gehad.. dan begint het feest pas!

Met een pipetje in m’n urine

Moeders voor Moeders komt langs.. of ik even wat urine klaar wil zetten. Tegenover me aan tafel een wildvreemde mevrouw die met een serieus gezicht met een pipetje in m’n urine zit te vissen.. gelukkig was het al afgekoeld.
Tijdens 2 van de 3 zwangerschappen heb ik met mijn allerliefste stemmetje moeders opgebeld met het verzoek een tubetje aambeienzalf voor me te halen.. voor m’n wallen natuurlijk Slapeloze nachten.. je kent het wel. Ik voel me gezegend met een moeder die zonder problemen de apotheek voor me binnenwandelt om mij van mijn ehm.. wallen af te helpen want oeh buiten dat ik op die momenten om een of andere vage reden even liever niet op de fiets stapte denk ik ook niet dat ik het daar oog in oog met een apotheker mijn strot uit had kunnen krijgen. Ik zou waarschijnlijk thuisgekomen zijn met een doosje paracetamol.

Het wallen probleempje

Denk je het wallen probleempje onder controle te hebben raak je zo knetter geobstipeerd dat er eigenlijk niks anders op zit dan jammerend de huisarts te bellen met de vraag of ie iets voor je heeft om de boel weer enigszins in beweging te krijgen. Fluisterend melde ik aan de apothekersbalie dat ik een receptje op kwam halen. Voor mijn neus werd een flesje Lactulose op de balie gezet.. gauw in m’n tas en met een stoïcijns gezicht gewoon relaxed de apotheek uitlopen. Alles cool man.
De boel weer in beweging, de wallen in ruste en toen begon het te jeuken. Nee.. niet daar.. maar daar! Sodeju.. brand! Dag 1 was ik nog in de veronderstelling dat die irritatie morgen wel over was, dag 2 hing ik om 8 uur al aan de telefoon. Ik wil zo’n ei en ik wil hem nu!! Rennend naar de apotheek.. dolblij was ik met mijn ei en mijn zalfje.. de redding was nabij!

Angstvallig de knietjes bij elkaar

Na 9 maanden zwangerschap komt er als toetje nog een geboorte. Nooit eerder heb ik in zo’n korte periode zo veel verschillende mensen tussen mijn benen gehad. Elke dag een ander, zelfs mijn lief wist af en toe even niet waar hij kijken moest als er weer eens een oude man zijn vingers onderin zijn geliefde stopte. Hield ik de eerste keer nog angstvallig de knietjes bij elkaar, de 8ste (of was het de 9de) keer lag ik al wijdbeens voor de gynaecoloog uitgesproken was. Het deed me op een gegeven moment weinig meer.. dat kind dat moest er gewoon uit!

Mijn eerstgeborene had er duidelijk geen zin in.. het werd uiteindelijk maar een keizersnede. En ook de tweede is via de nooduitgang ter wereld gekomen. Dat heeft zo z’n voordelen als ik de gênante ‘ik word rood tot achter mijn oren verhalen’ van ingeknipte en uitgescheurde vriendinnen mag geloven. Maar ik kan je zeggen dat dagenlang zo’n plaszak aan je bed in het zicht voor iedereen en het feit dat de eerste dagen je down there verschoond moet worden door vreemdelingen omdat je er zelf onmogelijk bij komt ook niet echt charmant voelt.

Grensverleggend

Grensverleggend werkt het.. zo’n zwangerschap. Tampons, wc papier.. ik durf het ondertussen allemaal zonder gêne te kopen.
Gistermiddag vond ik weer de bekende Lekker in het Leven bonnen op de deurmat, 5 pakken Always voor de prijs van 3. Ik ben even naar de Etos.. inslaan voor strakjes.. ergens eind januari!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *