
Havermout koekjes
Koekjes, ik ben er gek op. Vooral de zachte chewy cookies. Die zijn mijn favoriet!
Toen ik laatst koekjes stond te bakken stonden er al vlot twee nieuwsgierige aagjes naast me te informeren naar de koekjes. Maar op mijn boodschap dat t havermout koekjes betrof werd niet echt enthousiast gereageerd. Nou.. dan eet je toch lekker niet.. meer koekjes voor mama haha…
Maar helaas.. ik heb ze te goed geleerd om eerst te proeven en dan pas te mekkeren.. gevolg.. ze vonden ze heerlijk!
Nou als zelfs mijn anti havermout kinderen ze heerlijk vinden dan moet t wel een deelwaardig recept zijn toch?
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1tl koek kruiden
- 100gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 130gr kristalsuiker
- 150 donkerbruine basterdsuiker
- snufje zout
- 1tl vanille aroma
- 15gr bakpoeder
- 200gr bloem
- 200gr havermout
- 75gr gebroken walnoten
Bereiding
- Mix de eieren, koekkruiden, boter, kristalsuiker, basterdsuiker, zout en vanillearoma goed door elkaar.
- Voeg het bakpoeder en de bloem toe en mix het dan nog een paar minuten goed door.
- Voeg de havermout en stukjes walnoot toe en mix het kort.
- Zet de kom een half uurtje in de koelkast zodat het deeg kan opstijven.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak van het deeg bolletjes van zo’n 35 tot 40 gram per stuk.
- Verdeel ze ruim op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze zo’n 12 tot 14 minuten en laat ze daarna goed afkoelen.
Eet smakelijk!
Tip; de koekkruiden kun je vervangen met kaneel!