·

Ode aan de vrouw

I put my armor on, show you how strong I am
I put my armor on, I’ll show you that I am
I’m unstoppable
I’m a Porsche with no brakes
I’m invincible
Yeah, I win every single game
I’m so powerful
I don’t need batteries to play
I’m so confident, yeah, I’m unstoppable today

Sia – Unstoppable


Vrouw wat ben je mooi! In je jurk, je broek, in bijna niets. Je blonde engelachtige lokken, je dikke bos donkere haren.. je blauwe ogen en je mokka kleurige huid. Wow.. prachtig!

De lippenstift te rood..

Wat was het een feestje om jou op de foto te mogen zetten, om een gesprek met je aan te gaan en te horen hoe jij in het leven staat. Wat was het herkenbaar, voor mij en voor zovelen dat je je vaak zo onzeker voelt.. dat je zo graag zo veel zou willen maar niet durft! Bang voor het oordeel van.. ja van wie? Van die andere vrouwen die zich verschuilen achter hun mening over jou. Van die mannen.. die werkelijk alles aangrijpen om als uitnodiging te zien. Het rokje is te kort, de broek te strak, de lippenstift te rood en je danst echt veel te vrij.
Zo gevoelig met een hart vol zorgen. Zo enthousiast maar zo terughoudend. De moeder in jou wil beschermen terwijl het kind zo graag wil ontdekken. Vol liefde en begrip maar toch zo onbegrepen.

Een voorbeeld voor velen..

Wat heb ik een respect voor hoe jij je zaken afhandelt, stoer en zonder hapering! Zo krachtig met beide benen op de grond en opboksend tegen alle vooroordelen. Wat zweef je soms heerlijk in de lucht en is het bewonderingswaardig dat je hulp zoekt als je de bodem echt even niet meer raakt. Stil en tegelijkertijd vol met woorden. Zo zacht, zo warm maar keihard als het moet. Een powervrouw, een voorbeeld voor velen.

Zoals jij bent..

Soms wist je niet hoe of waar je kijken moest.. met je ogen dicht, open, kijkend naar mij of naar jezelf.. het maakte niet uit.. je keek altijd goed! Je danste voor de lens, veegde de tranen van je wangen, trotseerde de regen en dacht jezelf warm. Die onderkin, buik, die rimpels.. zat je haar wel goed en je handen op de juiste plek? De glans in je ogen, een serieuze blik, een traan en een volle gulle lach. Ik ken je al zo veel jaar en heb je pas net ontmoet.

F*cking fantastisch..

Met je volle postuur, ranke benen, strakke buik en de kipfilets onder je armen. Je kleine boezem, volle kont, wiebeltenen en strak gelakte nagels. Met make up en helemaal naturel, in extra large en maatje mini. Zo eerlijk en puur! Met verdriet in je ogen en plezier in je lach! Jij bent gewoon f*cking fantastisch!

Vergelijkbare berichten