·

Red my lips ’21

Al weken zit ik te denken aan wat ik moet schrijven, al weken op zoek naar de juiste woorden. Inmiddels is het 31 maart en heb ik ze nog steeds niet gevonden. Morgen is het 1 april, dan gaat mijn 6de Red my lips serie van start en ik heb nog steeds geen plan in mijn hoofd hoe ik dit in de juiste woorden in moet leiden. Het is zo’n gevoelig onderwerp, en dat is het natuurlijk altijd maar dit jaar is het extra gevoelig. Dit jaar gaat het niet om volwassen vrouwen maar om onze kwetsbare kinderen. Na al die prachtige ‘grote’ dames vond ik het dit jaar tijd voor een de nieuwe generatie, de vrouwen van de toekomst!

Geen rode lippen

Dit jaar zit er niemand tussen die daadwerkelijk rode lippen heeft. Een hele bewuste keuze en voor mezelf heb ik Red my lips dit jaar dan ook omgedoopt tot Project Rood. Rood omdat die kleur fantastisch blijft om aandacht te trekken.
Mijn idee was om Project Rood als een soort uitnodiging online te zetten, dat je elke dag als er een foto online komt er even aan wordt herinnert om eens met je eigen kinderen om de tafel te gaan om dingen als seksualiteit, naakt en grenzen te bespreken. Op je eigen manier, in je eigen woorden en op je eigen moment.
Zoals Bilal zeer recent heeft aangetoond is het ook gewoon nodig om onze kinderen regelmatig op de gevaren van o.a. social media te wijzen. Want ja.. er zijn kinderen die hun geslachtsdeel op internet laten zien.. maar wat het ergste is… er zijn mensen die er om vragen……

Educate your children

Zelf vind ik het dan ook heel belangrijk om niet alleen het gesprek aan te gaan waarin een kind een potentieel slachtoffer is maar zeker ook een potentiele dader.
Laatst kwam ik op Facebook een plaatje met de volgende tekst tegen “Protect you Girls – Educate your boys” waarop de eerste zin was doorgehaald. Het verbaasde mij, ja.. ik ben absoluut van mening dat onze jongens moeten leren respectvol met vrouwen om te gaan, hoe je het ook went of keert.. bij het gros van de seksuele delicten is de man de dader en de vrouw het slachtoffer. Echter neemt dit niet weg dat ook onze jongens onze bescherming verdienen en dat er meisjes zijn die grensoverschrijdend gedrag vertonen. De tekst zou wat mij betreft moeten zijn, “Protect you children – Educate your children.”

Een korrel zand

Desalniettemin ligt mijn focus net als bij Red my lips ook in Project Rood op de dames, want zoals al eerder genoemd.. in de meeste gevallen zijn juist zij het slachtoffer.

Zo las ik een aantal dagen terug deze post,
Moeder deelt pijnlijk bericht over dochter(13) die rok draagt.
Maar ook deze greep me aan,
Hoe de politie voorkwam dat mijn dochter naar een vreemde man ging om een gestolen telefoon op te halen.

Het zijn verhalen als dit die me een hopeloos gevoel geven, en hoewel mijn oproep maar een korrel zand in een woestijn is is het toch weer een korrel. Dus bij dezen mijn vraag, doen jullie mee? Gaan jullie komende maand ook een keertje om de tafel met jullie kinderen?

Liefs,
Kirsten

Elke dag in april een nieuwe foto op,
https://www.facebook.com/femfotos.nl

Vergelijkbare berichten