Jaren geleden kwam ik op internet een artikel tegen over het boek ‘Godinnen in elke vrouw’ van Jean Shinoda Bolen (psychiater). Zij schreef dit boek in de jaren 80 en hierin omschrijft ze dat in elke vrouw typerende karaktertrekken van een of meerdere godinnen aanwezig zijn.
Ze gaat uit van de zeven Griekse godinnen Aphrodite, Artemis, Athena, Demeter, Hera, Hestia & Persephone.

Haar theorie, het hebben van kennis van deze godinnen, verschaft de vrouwen een middel om niet alleen zichzelf maar ook hun relaties tot anderen beter te begrijpen. Het nodigt uit tot een inspirerende ontdekkingsreis. Als je weet welk van deze godinnen er in jou schuil gaat(n) zou je die krachten verder kunnen ontwikkelen, ontdekken wat je in jezelf moet activeren om tot bloei te komen.
Ik vond en vind het een interessante theorie, alleen het idee al dat in elke vrouw een godin schuilgaat vind ik prachtig!

Deze godinnen, ik wilde ze dolgraag voor mijn lens hebben! En dat is gelukt! Ik ben ze dankbaar, en stel ze met liefde en trots graag aan jullie voor!


De sexy Aphrodite.

De godin van de liefde, van schoonheid en van sensualiteit. Geboren uit het schuim van de zee. Ze was een rebelse godin, zelfs voor oppergod Zeus ontembaar. Aphrodite had veel liefdesaffaires met zowel goden, als sterfelijke mannen.

Mannen vallen als een blok voor dit type vrouw. Een Aphrodite vrouw heeft die aandacht ook nodig, ze wordt makkelijk verliefd en veel Aphrodite vrouwen kunnen niet zonder de aandacht van mannen. Ze genieten van de liefde en leven op in relaties tot andere mensen. In sociale gelegenheden voelen ze zich dan ook erg op hun gemak en bewegen ze zich soepel.

De sexy Aphrodite.

De stoere Artemis.

De godin van de jacht en de maan. Dochter van Zeus. Een beeldschone godin die beschikt over pijlen die nooit missen. Artemis schoot met haar pijlen op zondaars en op mensen die anderen onrechtvaardig behandelden.

Artemis staat voor het mannelijke, het avontuurlijke en het reislustige in de hedendaagse vrouw. Ze laat zich niet gauw afleiden door anderen, ook niet door de liefde. Een Artemis vrouw wil je naast je hebben als je hulp nodig hebt, ze treedt snel en daadkrachtig op. Ze is zelfverzekerd en onafhankelijk.

De stoere Artemis.

De wijze Athena.

De godin van de wijsheid en oorlog. Deze godin was de favoriete dochter van haar vader Zeus. Hij bewonderde haar vanwege haar heldere geest en strategisch vermogen. Athena voelde er niets voor om met een man het bed te delen of om moeder te worden.

Een Athena vrouw is de perfecte zakenvrouw. Ze gaat niet aan de slag zonder plan, is scherp en houdt haar hoofd koel. Ze is een logische denker, daadkrachtig en ambitieus. Athena vrouwen geloven dat alles kan, zolang je maar bereid bent om er hard voor te werken.

De wijze Athena.

De moederlijke Demeter.

De godin van het graan. Beschermster van alles wat met de landbouw verband houdt. Geliefd bij de andere goden. Zus van Zeus die een oogje op zijn eigen zus had en zelfs een kind bij haar verwekte, de door Demeter zo geliefde Persephone.

Een Demeter vrouw is zorgzaam, behulpzaam en gul. Haar kinderen komen te allen tijde op nummer een, ook ten koste van zichzelf. Het is voor haar niets dan vanzelfsprekend om voor anderen te zorgen, als ze kleinkinderen krijgt zal ze haar rol als oma dan ook trots vervullen. Demeter vrouwen zijn betrouwbaar en stralen rust en warmte uit.

De moederlijke Demeter.

De trouwe Hera.

De godin van het huwelijk. Hera is de echtgenote van de overspelige oppergod Zeus en was niet erg geliefd bij de goden vanwege haar jaloerse aard. Als ze minnaressen verdacht van overspel met Zeus nam ze wraak. Ze was een mooie trotse, godin en vanwege haar huwelijk met Zeus een van de belangrijkste.

Een Hera vrouw is een geboren echtgenote, ze is trouw en loyaal naar haar man, wil graag een sterke band hebben en problemen samen oplossen. Ze voelt zich aangetrokken tot mannen die succesvol, hoffelijk en beschermend zijn. Hera vrouwen verontschuldigen zich als hun huis niet tiptop in orde is en leggen zichzelf verplichtingen op die vrijwel onhaalbaar zijn. Ze eisen weinig ruimte op voor hun eigen wensen.

De trouwe Hera.

De huiselijke Hestia.

De godin van de huiselijke vrede, het haardvuur, de familie en de gemeenschap. Waar geen haard wordt aangetroffen, is geen gezellige, geregelde samenleving mogelijk. Ze is de oudste zus van Zeus. Hestia was vriendelijk, discreet en introvert.

Een Hestia vrouw houdt de boel graag bij elkaar, maar kan ook heel erg genieten van alleen zijn. Ze is spiritueel en heeft een zeer sterke concentratie die haar in staat stelt gedisciplineerd te mediteren. Een Hestia vrouw toont kracht in kwetsbaarheid en creëert warmte en vrede.

De huiselijke Hestia.

De meisjesachtige Persephone.

De godin van het dodenrijk en van de lente. Ze was de dochter van Demeter en van oppergod Zeus. Persephone was schattig tot ze door Hades ontvoert werd naar de onderwereld, waar ze koningin werd.

Een Persephone vrouw is meisjesachtig, ze is ontvankelijk, romantisch, speels en staat voor vitaliteit en de mogelijkheid om te groeien. Persephone vrouwen zijn zeer intuïtief en sociaal voelend, hierdoor verwarren ze hun eigen wensen nogal eens met die van een ander. Ze zijn sterk in het verbinden van mensen.

De meisjesachtige Persephone.

Vertel eens… in welke godin(nen) herken jij je?