·

Wat is er mis met water

Nou las ik vandeweek dat ongeveer eenderde van de kinderen op de basisschool water mee krijgt en dat er basisscholen zijn die water mee naar school verplicht willen gaan stellen. Eenderde.. dus tweederde zit aan de limonade, ijsthee, yoki enz.. en de ouders van die laatste groep leken ook voornamelijk op dit artikel te reageren. In de ene na de andere reactie werden termen als ‘betutteling’ ‘hoe ver gaat dit’ ‘wat een onzin’ en ‘waar bemoeien ze zich mee’ gebruikt.. en daar verbaasde ik me over. Ik heb behoorlijk zitten scrollen maar kwam geen enkele pro water reactie tegen! Ik vroeg me af hoe dit kwam toen ik me ineens realiseerde dat ik ook niet reageerde.. en ik ben zo’n pro water ouder!

Gewoon.. omdat ze dat willen..

Elke ochtend vullen we trouw hun flessen* en zonodig kunnen ze die dan op school bijvullen. Het grootste gedeelte van de dag drinken ze dus water. Dat ik pro water ben betekent niet dat ik anti limo e.d. ben.. zeker niet.. ook dat drinken ze heus wel maar water is hun hoofddrank. ’s Morgens bij het ontbijt gaat er een kan water met bekers op tafel en zo ook ’s avonds bij het diner. Als we naar de all-you-can-eat gaan waar ze al het drinken kunnen én mogen pakken wat ze willen komen ze aan met grote flessen water.. gewoon.. omdat ze dat willen! De reden waarom ze dat willen is simpel, ze zijn het gewend! Ze zien hun ouders water drinken, hebben uit ervaring geleerd dat water fantastisch voldoet aan de dorstbehoefte. Dat het goed voor je lijf, verfrissend en makkelijk is! Water drinken is vanzelfsprekend..

Een menselijk lichaam bestaat voor het grootste deel uit water, dus we hebben het nodig. Water houdt je gehydrateerd wat betekent dat je organen goed kunnen functioneren. Je krijgt er energie van, voert afvalstoffen af en je huid wordt er mooier van. Er zitten geen calorieën in en het werkt mee aan een goede stofwisseling. Wat is er mis met water? Waarom wordt het zo aangevochten? Ik snap het niet.. die beker limo of yoki kunnen ze thuis ook wel drinken.

Roepen om het roepen..

Ik heb niet gereageerd op het artikel omdat ik op dat moment geen zin had in een discussie. Een discussie met mensen die roepen om het roepen maar geen goed onderbouwde argumenten kunnen geven over waarom het zo belachelijk is om water op school te moeten drinken. Ik wilde mezelf niet gaan verdedigen om water! En dat wil ik nu eigenlijk nog niet.. maar als je er zo op tegen bent.. denk er stiekem dan toch nog eens goed over na. Je kind wordt er namelijk alleen maar beter van..

*Die flessen.. dat zijn Doppers! Laat ik duidelijk maken dat ik op geen enkele wijze gesponsord word door Dopper maar jongens.. wat.. een.. topflessen zijn dat!! Ik heb inmiddels 6 verschillende kleuren maar blijf elke keer als ik ze zie hebberig. Buiten het feit dat je ze dus in hippe kleuren kunt kopen zijn ze ook echt anti lek! We hebben al heel wat soorten flessen versleten hier in huis tot ik de Dopper in huis haalde… nooit meer anders!

Vergelijkbare berichten