· ·

Lieve Feline

Nou mopje.. daar sta je dan.. eindelijk.. tussen de rest. Op de dag die ik wist dat ging komen.. ..maar die ook weer voorbij ging alsof ie helemaal niet bijzonder was!

Je wilde zo graag mee doen.. maar je was nog zo jong. Maar nu.. zo in de eerste klas op de middelbare school. Nu je bijna 13 en jezelf en de wereld om je heen meer en meer op eigen houtje aan het ontdekken bent en ik je van een meisje een jonge vrouw zie worden is het denk ik wel tijd dat je mee mag doen. Dat ik je de reden achter mijn rode lippen foto’s iets verfijnder uit kan leggen..

“Mam.. dan wil ik wel je rode MAC op he!…” tuurlijk mag je mijn rode MAC op schatje.. want ik hou van jou! Ik hou zo vreselijk veel van jou dat tot aan de maan meer een soort van tot aan Neptunus zou moeten zijn. Zo vreselijk veel dat het eigenlijk misschien gewoon wel meer is dan ik aankan! Maar ik denk dat het een natuurlijk filter is ofzo die bij ouders de liefde voor hun kind draaglijk maakt.. anders kon je ons allemaal opsluiten..

Ik zou willen dat ik met een soort grasmaaier al t kwaad voor je voeten uit weg kon maaien.. dat ik dan al maaiend een mooi zachtroze pad voor je achter liet waar je veilig je leven op kon bewandelen. Een pad vol met van die fluffy roze en blauwe suikerspinnen, tjirpende vogeltjes en hier en daar een paars fluwelen bankje waar je dan met je vriendinnen op kon zitten.. lachend, suikerspin etend en kletsend over al ‘t moois in het leven.
Zie je t voor je? Ik wel… met mijn ogen dicht en een glimlach op mijn gezicht..

Maar ja.. die ogen moeten natuurlijk weer open.. en dan zie ik jou op je fiets stappen.. de straat uit fietsen.. uit mijn zicht de wijde wereld in. Of nou ja.. richting ’t dorp voor een ijskoffie.. maar je snapt wat ik bedoel! Terwijl je weg fietst roep ik je nog na.. niet stoppen als er jongens naar je roepen hoor.. blijf bij je vriendinnen.. zorg voor elkaar.. kom voor elkaar op! Zoek hulp als je je bedreigt voelt.. laat me weten waar je uithangt! Wees voor het donker thuis, kijk goed uit bij het oversteken en is je telefoon wel opgeladen? Bel me als er iets is he, en laat niemand zonder toestemming aan je zitten! Oh enneh… veel plezier, koop niet teveel rommel.. en tot strakjes lief!

Weet je.. mama doet het niet zomaar.. al die foto’s. Ik doe het voor jou.. voor je zusje en voor je broertje. Omdat ik hoop zo de wereld een heel klein ieniemienie stukje beter te kunnen maken. Ik doe het om ogen te openen.. om bespreekbaar te maken dat wat vaak zo onbesproken blijft. Om steun te betuigen en een stem te geven.
Ik doe het omdat ik jullie respect en begrip voor de medemens mee wil geven en omdat ik hoop meer ouders te inspireren om met de toekomst om de tafel gaan..

Ik doe het als ode aan de vrouw.. omdat de vrouw in al haar soorten en maten zo vreselijk prachtig is! En ik doe het voor het scheurtje in mijn hart.. die met elke foto ietsjes meer lijkt te helen..

Liefs,
Mama

Vergelijkbare berichten