
Millionaire’s shortbread
Niet t meest verantwoorde wat je kunt eten maar gebak en alles wat er op lijkt.. ik hou er van! Het maken daarvan is alleen niet mijn sterkste punt. Koekjes, taartjes, cakejes… ik vind t altijd weer een bijzonder moment als blijkt dat het gelukt is!
Nou is deze shortbread er eentje in de categorie.. kan eigenlijk niet mislukken! En inderdaad.. alle keren dat ik hem gemaakt heb.. is ie gelukt!
Ingrediënten
- 1 blikje gezoete gecondenseerde melk.
- 1 theelepel grof zeezout
- 150g bloem
- 100 gram roomboter op kamertemperatuur
- 60g witte basterdsuiker
- Snufje zout
- 100g pure chocolade
- 100g melk chocolade
- 30g boter
- 100g witte chocolade
Bereiding
- Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met deksel volledig onder water en breng het aan de kook. Laat op laag vuur 1,5 tot 2 uur koken. Zorg ervoor dat het blikje de hele tijd onder water blijft staan, voeg tussendoor zo nodig extra water toe.
- Laat het blikje daarna op het aanrecht afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Kneed de bloem, boter en de suiker tot een mooie bal.
- Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Verdeel het deeg in de vorm en bak in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Open voorzichtig het blikje dulce de leche, roer het goed door en breng op smaak met het zeezout.
- Verdeel het over het shortbread en laat het ongeveer een uurtje afkoelen in de koelkast.
- Smelt de pure en melk chocolade met de boter samen au bain-marie.
- Giet de chocolademassa over de dulce de leche en verdeel het gelijkmatig.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie en giet dit er dan ook over.
- Laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast en snijd voor het serveren in stukken.
Eet smakelijk!