
Red Velvet taart
Chocoladetaart zal niet echt mijn eerste taartkeuze zijn.. integendeel. Vele chocoladetaarten sla ik liever over. Maar een red velvet taart heeft een ‘touch of cacao’.. en mede door de combi met de heerlijke frosting is dit een taart die absoluut voor herhaling vatbaar is!
Ik heb zelf de cake aan het einde van de dag gebakken en de volgende dag pas afgemaakt met de frosting. Wil je hem in 1x door m6mken hou er dan rekening mee dat de cake echt goed afgekoeld moet zijn voordat de frosting er op gaat, en dat de taart daarna ook nog de koeling in moet zodat de frosting harder kan worden!
Ingrediënten
Voor de cake,
- 375 gram bloem
- 300 gram kristalsuiker
- 150 gram ongezouten roomboter
- 300 ml karnemelk
- 1 el azijn
- 2 el cacaopoeder (de pure, dus geen Nesquick oid)
- 1 zakje baking soda
- 1 zakje bourbon vanillesuiker
- 3 middelgrote eieren
- Rode kleurstof*
Voor de frosting,
- 600 gram roomkaas
- 250 gram poedersuiker
- 200 gram ongezouten roomboter
- 1 tl bourbon vanille extract
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Klop met een mixer de boter, vanillesuiker en de suiker luchtig door elkaar en voeg vervolgens de eieren toe.
- Mix de karnemelk, bloem, cacaopoeder en de kleurstof beetje bij beetje door het botermengsel.
- Voeg de baking soda en azijn toe
- Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen goed in. Giet dan het beslag in de vorm.
- Bak de cake in circa 60 minuten gaar. Check of de cake helemaal gaar is door er met een satéprikker in te prikken, als deze er schoon weer uitkomt is de cake gaar.
- Laat de cake volledig afkoelen.
- Als de cake volledig is afgekoeld kun je de frosting maken.
- Klop de boter luchtig is en mix er dan de roomkaas, poedersuiker en vanille extract doorheen.
- Snij de bolling van de cake en maak hier kruimels van, deze dienen straks als decoratie op de taart.
- Snij de cake daarna in 3 horizontale plakken.
- Verdeel ongeveer een kwart van de frosting over het onderste deel van de taart. Leg het middelste deel er op en bestrijk deze ook met de frosting. Leg dan het bovendeel er op.
- Gebruik de rest van de frosting om over de bovenkant en zijkanten van de taart te verdelen.
- Gebruik het verkruimelde afsnijdsel voor de bovenkant.
- Zet de taart in de koeling zodat de frosting wat harder kan worden.
Eet smakelijk!
Tip: Snij niet te grote stukken, de taart is behoorlijk machtig.
*Ik heb een tubetje van Dr. Oetker volledig gebruikt.