· ·

Club sandwich

Een grote favoriet van mij is de club sandwich. Ik at ze voor het eerst tijdens mijn Au pair tijd in Amerika in 1997. Waar het op het menu stond, bestelde ik ze. Heerlijk! Maar niet alleen in Amerika staan ze regelmatig op het menu, ook in Nederland kom je ze overal wel tegen.

Het is wel een beetje een tricky sandwich, iedereen geeft er namelijk zijn eigen draai aan. Ik heb heerlijke gegeten maar ook echt hele euh.. niet zo heerlijke.

Men zegt wel eens dat de letters c l u b staan voor ‘chicken lettuce under bacon’.. maar of de club sandwich haar naam nu echt dankt aan dit acroniem is nooit helemaal duidelijk geworden.

Anyway, hieronder mijn versie van de club sandwich.

Ik eet zelf zelden witbrood maar bij de club sandwich vind ik het wel echt lekker. Meestal gebruik ik casinobrood maar als die er niet is voldoet elke andere vorm brood ook prima. Zolang het maar in de broodrooster past!

De ingrediënten zijn per sandwich maar als ik ze maak is dat eigenlijk altijd gelijk voor het hele gezin dus een meervoud van onderstaand lijstje.

Ingrediënten

  • 3 sneetjes wit brood
  • Yogonaise
  • IJsbergsla
  • 1/2 kipfilet
  • Kipkruiden
  • 1 grote plak achterham
  • 1 grote plak (of 4 kleine) jonge kaas
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • Roomboter

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in dunne repen en kruid met kipkruiden.
  • Bak de kip in wat roomboter goed gaar.
  • Bak de plakjes ontbijtspek uit.
  • Rooster de sneetjes brood.
  • Smeer 1 kant van een sneetje brood in met yogonaise.
  • Beleg met ijsbergsla en de kipfilet.
  • Smeer beide kanten van het tweede sneetje brood in met yogonaise en leg op de kipfilet.
  • Beleg met de plak achterham, kaas en het ontbijtspek.
  • Smeer 1 kant van het derde sneetje brood in en leg deze met de besmeerde kant op het ontbijtspek.
  • Snijd schuin doormidden en voilà!

Tip; Voel je vrij om de ingrediënten naar keuze aan te passen. Zo kun je prima oude ipv jonge kaas gebruiken, of de yogonaise vervangen door mayonaise.

Enjoy your meal!

Vergelijkbare berichten