Hoofdgerecht, Keukengeheimen

Kip Cacciatore

Vandeweek heb ik weer eens een recept van lang lang geleden opgedoken. Italiaanse kip cacciatore! Het is zo’n recept waar je honderden varianties op kan vinden dus je kunt het eigenlijk niet verkeerd doen.

De echtgenoot houdt niet van tomaten maar in recepten zoals deze zijn ze nauwelijks nog te herkennen en ondanks dat er dus zo’n 7 tomaten in zaten vond ie het heerlijk!

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 300 gr kastanje champignons
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 5 bolletjes knoflook
  • 2 el rozemarijn
  • 125 ml rode wijn
  • 400 gr tomaten
  • 180 ml kippenbouillon
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Bereiding

  • Snijd de kipfilets overdwars door de midden en de champignons, paprika, ui en de tomaten fijn.
  • Doe wat olijfolie in de pan, bestrooi de kipfilet aan beide zijden met zout en peper bak ze 5-6 minuten tot beide kanten mooi bruin zijn. Leg ze dan op een bord apart.
  • Giet opnieuw wat olie in de pan en bak de fijngesneden champignons tot ze lekker zacht zijn, deze ook uit de pan halen en apart leggen.
  • Wederom wat olie in de pan en de ui en paprika bakken tot de ui glazig wordt, bak dan de knoflook heel even mee en voeg dan de rozemarijn, de wijn en wat zout en peper toe. Laat dit zo’n 3 minuutjes pruttelen.
  • Voeg de bouillon en de fijngesneden tomaten toe en laat het wederom een minuut of 3 pruttelen.
  • Roer dan de champignons er door en leg de kipfilet op en tussen de groenten terug in de pan.
  • Deksel op de pan en 10 minuutjes op laag vuur laten sudderen.

Eet smakelijk!

Tip; in het recept gebruik ik kastanjechampignons en kippenbouillon maar ik heb het ook weleens gemaakt met witte champignons en groentebouillon.

image_pdfDownload als PDFimage_printKlik hier voor een printbare pagina