·

Roomkaastaart (MonChou)

1 van de favoriete taarten hier in huis is de MonChou taart! De taart is echt supersimpel en snel om te maken en gaat niet in de oven maar in de koelkast!

Maar.. eigenlijk maak ik helemaal geen MonChoutaart, het is een roomkaastaart! MonChou is namelijk niets meer dan een merknaam van roomkaas, en ik koop de goedkopere maar net zo lekkere roomkaas van de AH! Deze zit in een rolletje (soort worstverpakking) van 200 gram per stuk. De bodem is van AH kandijkoeken, wat dan weer hetzelfde is als bastognekoeken!

Ingrediënten

  • 400 gr verse roomkaas naturel (AH)
  • 500 ml slagroom (AH)
  • 2 zakjes klopfix (Dr. Oetker)
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker (Dr. Oetker)
  • 1 pak kandijkoeken (AH)
  • 75 gr ongezouten roomboter
  • 125 gr witte basterdsuiker (van Gilse)

Bereiding

  • Bedek de onderkant van een springvorm met bakpapier
  • Verkruimel de kandijkoeken (ik gooi ze in de keukenmachine maar je kunt ze ook in een zak doen en er op meppen of met de deegroller overheen gaan)
  • Smelt de boter langzaam in een steelpannetje
  • Zodra de boter gesmolten is doe je het vuur uit en meng je de verkruimelde kandijkoeken er goed door heen
  • Verdeel het mengsel in de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan
  • Klop samen met de vanillesuiker en 2 zakjes klopfix de slagroom stijf
  • Doe in een andere kom de roomkaas en de witte basterdsuiker en mix dit goed door elkaar
  • Schep de slagroom en roomkaas voorzichtig door elkaar en giet dit bovenop de koekbodem
  • Verdeel het gelijkmatig over de bodem en zet minimaal 4u in de koelkast om op te stijven

Eet smakelijk!

Tip; mijn kinderen vinden de taart kaal het lekkerst, maar voel je vrij om de taart te decoreren met kersen, aardbeien of ander fruit.


Vergelijkbare berichten