
Rabarber compote
Miin oog viel op rabarber. Ik kende het.. mijn moeder maakte t nog wel eens.. maar zelf heb ik nooit de behoefte gevoeld er iets mee te doen Tot nu, ineens wilde ik het, en dus ook nu! Een paar minuten later stond ik bij de kassa m’n rabarber af te rekenen.
Ja… en dan?!
Social media bood uitkomst.. op mijn hulp vraag werd enthousiast gereageerd door een hoop rabarber fans! Met stip op 1 werd de compote genoemd.. er kwamen verschillende recepten voorbij met het gebruik van verschillende hoeveelheden suiker. Maar suiker.. daar ontkwam ik hoe dan ook niet aan!
Ik heb gekozen voor relatief weinig suiker, ja t is wat zuur.. maar ik heb niets tegen zuur! De tip het te eten met naturel yoghurt of kwark nam ik ook ter harte net als de tip van de combi met vers fruit.
Hieronder mijn versie van de rabarber compote,
Ingrediënten
- 750 gram rabarber stengels
- 1 zakje bourbon vanille suiker
- 1 el kaneel
- 5 el witte basterdsuiker
- 3 el water
Bereiding
- Uiteinden van de stengels er af snijden. Stengels goed schoonwassen en losjes schillen (Ja ik weet, dat hoeft niet… maar ik was een beetje panisch voor stugge draden. Alles wat stug aanvoelde schilde ik weg. Sta je wat relaxter in t leven.. schil ze dan vooral niet, scheelt tijd).
- Vervolgens in stukken van zo’n 1 tot 2 cm snijden en hoppa alle ingrediënten bij elkaar in een kookpan.
- 15 minuten op een zacht vuur laten koken waarvan 10 minuten met deksel en 5 minuten zonder om t wat in te laten dikken.
- Goed blijven doorroeren tot het een zachte prut is.
Ik heb t (afgekoeld) gegeten met naturel kwark, verse aardbeien en blauwe bessen! :)
De recepten voor cake, taart en tulband heb ik opgeslagen, ook die ga ik een keer maken!