Opgestelde teleurstelling dl2.4

Lees hier deel 1

Ze vraagt niets over achtergrond of gezinssamenstelling of wat dan ook. Nada, noppes! Heel kort stipt ze half mijn vraag aan en that’s it. Echt zo raar dit.

Ze wijst een dame met lange vlecht aan die mij representeert en een plekje moet gaan zoeken. Ik geloof dat ze t braafste meisje uit de klas heeft uitgezocht, type biologisch geteelde sokken en zelf gekarnde geitenboter. Daarna wordt er een dame uitgezocht die mijn moeder representeert en een man die mijn vader is en ook deze twee mogen zelf bepalen waar ze gaan staan. Ze gaan meters uit elkaar staan.

Het klopt niet, het klopt gewoon van geen kanten! De vrouw die mij representeert is vast een lief heerlijk mens maar voelt niet goed als representatie voor mij en de meters afstand tussen de ouders is ook belachelijk. Ik zit bij de verkeerde familieopstelling!

Nul komma nul

Tien jaar lang heb ik hier een soort van naar uitgekeken. Zo lang wilde ik het al een keertje doen. En nu ben ik terecht gekomen bij iemand die jou als vraagsteller echt nul komma nul input geeft. Wat een onzin dit. Ik kan dit niet serieus nemen!

De onrust in mijn lijf neemt alleen maar toe. Ze vraagt me op te staan en een plekje te zoeken. Ik ga naast mijn vader staan.. mijn moeder is immers dood. Ze vraagt waarom.. “Omdat ik voor hem zorg.” Ze vraagt verder niets over mijn moeder..

De begeleidster vindt dat ik tegen mijn vader representant moet zeggen dat ik de zorg om hem los ga laten en bij hem laat. Ze vraagt of ik kinderen heb en op mijn ja zegt ze dat ik tegen de mij representant moet zeggen dat ik de zorg om mijn kinderen ook los laat en bij hen laat en voor mezelf ga zorgen. Doe normaal joh! Ik ben met stomheid geslagen. Buiten het feit dat ik het totaal geen probleem vind om voor ze te zorgen, sterker nog, ik vind het fijn.. kan dit gewoon niet! Ja hoi pap, volgens een of andere vage vreemdeling is het beter voor mij dat ik niet meer voor je zorg dus zie maar hoe je te eten krijgt..

Stinkende koeienpoep

Het hele verhaal voelt als een grote hoop stinkende koeienpoep. Ze vindt dat ik alle zorg om anderen los moet laten en voor mezelf moet zorgen. Lieve schat.. dit was de vraag niet eens!! Ik zorg voor mezelf.. trust me! Ik glimlach want in mijn hoofd ben ik weer even terug bij de avond ervoor toen ik met een vriendin cocktails zat weg te slurpen op een terras. Tuurlijk, ik heb echt wel momenten als iedereen aan me trekt dat ik denk.. jongens.. de groeten.. mama ligt de komende jaren even met Henry Cavill in een hangmat op een eiland hier ver vandaan.. welke moeder niet! Maar ik heb een heerlijk sociaal leven met vriendinnen die ook heel goed voor mij zorgen. Zij zijn mijn opladers!

Ik wil nog iemand in het veld zetten maar dat mag niet. Vindt ze niet nodig. Nadat ik het in de ‘hoe voel je je’ vragen die volgen nog 2x aangeef mag het met heel veel moeite wel. Ze benadrukt nog wel even dat het maar bijzaak is en uiteraard kiest zij iemand uit. Deze persoon mag wederom ook weer zelf bepalen waar ze gaat staan. Want stel je toch eens voor, dat je zelf als vraagsteller iets in zou mogen brengen.

Aanfluiting

Ik kijk rond in de ruimte, ben ik de enige die dit belachelijk vindt? Dit gaat echt nergens over, dit is €110,- door de gootsteen! Wat een aanfluiting, de vraag die ik had komt niet eens aan bod! Ze hamert door op mijn zorg en vraagt zich af wie ik ben als ik niet voor anderen zorg. Nou dan ben ik een chaotische cocktailslurpende luide vrouw die probeert door tafels heen te lopen in plaats van er netjes omheen en graag eet, meeblért met muziek, spelletjes doet en danst!

Ik heb geen zin om er tegenin te gaan en lul maar wat met dr mee. Ik verwacht dat ze wil dat ik zeg dat ik geen idee heb wie ik dan ben dus zeg precies dat. Deze vrouw zal alles zo draaien zoals het in haar straatje past. Als ik iets anders vind, voel of denk komt dat omdat de opstelling op een dieper niveau zit.. tuurlijk schat.. super diep dit..

Ik ben er echt helemaal klaar mee. Deze vrouw verdient haar centen over de ruggen van anderen. Waar we naar kijken is haar ego en zijn haar tekortkomingen. Misschien moet ze zelf iets meer oog hebben voor haar naasten. In haar start riedel vertelde ze dat ze 7 dagen in de week bezig is met familieopstellingen.. ka-ching.. en ik vraag me af.. wat zou er van haar overblijven als je de familieopstellingen weg haalt?

De opstelling wordt naar een eind gebreid. “Is t klaar voor jou?”.. “Ja hoor.. “zeg ik.. “Helemaal klaar!”

We hebben een korte piespauze en gaan dan verder met opstelling nummer 3..

Wordt vervolgd..

Nb, ik ben er geen fan van om mensen met naam en toenaam openbaar in een kwaad daglicht zetten. Er is mij echter meerdere malen gevraagd waar ik deze ervaring heb opgedaan en omdat ik sterk het gevoel heb dat ik anderen dezelfde teleurstelling en bijbehorende kosten wil besparen heb ik besloten de website te delen. https://www.samensystemischwerken.com/

Vergelijkbare berichten