·

Speculoos Lasagne

Oke de naam is even wennen want lasagne associeer je natuurlijk niet gelijk met een dessert maar dat is wel precies wat deze lasagne is! Een heerlijk, zoet en romig speculoos dessert.
Tot nu toe vind echt iedereen die het geproefd heeft een succes! En.. het is ook nog eens echt supersimpel om te maken!

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr Lotus Speculoospasta
  • 2 pakken Lotus Speculoosjes
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker
  • 1 tl Bourbon vanille extract

Bereidingswijze

  • Voeg de slagroom, mascarpone, vanillesuiker, vanille extract en kristalsuiker samen en mix het stevig. Het hoeft niet helemaal opgeklopt te worden zoals je normaal de slagroom opklopt.
  • Bedek de bodem van een schaal met de Speculoosjes. Verspreid met een lepel of spatel ongeveer één derde deel van het slagroom mengsel over de Speculoosjes.
  • Zet de Speculoospasta een minuutje in de magnetron tot het vloeibaar is (kan evt ook in een pannetje) en drapeer ongeveer een derde van de vloeibare speculoos over het slagroommengsel.
  • Maak nog 2 keer opnieuw een laag met speculoosjes, het slagroommengsel en de vloeibare speculoos.
  • Hak vier Speculoosjes tot kruimels en verdeel over de Speculoos Lasagne.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare berichten