
Tavuk Şiş (Turkse kipspies)
Ten tijde van dit schrijven is het echt weer BBQ weer! Buiten ruik je dagelijks de aangestoken bbq’s en mocht je eens wat anders willen dan de standaard supermarkt marinades voor je kipspiesjes bij deze een favoriet van mij! De Turkse variant!
Je kunt er Griekse of Turkse yoghurt voor gebruiken maar ik heb het ook wel eens gemaakt met volle kwark omdat ik geen yoghurt in huis had.
Ik heb ook zowel gewone kipfilet als kippendijfilet gebruikt, kan beide prima maar gewone kipfilet is wel sneller droog dan de kippendijen.
Ingrediënten
- 1 kilo kipfilet (kippendijfilet)
- 250 ml naturel yoghurt (Grieks, Turks)
- 1 grote witte ui
- 1 blikje tomatenpuree (70gr)
- 1 citroen
- 3 knoflooktenen
- 100 ml olijfolie
- 1/2 el tijm
- 1/2 el komijn
- Peper & (zee)zout naar smaak
Bereiding
- Snijd de kipfilet in mooie even grote stukken van een cm of twee.
- Rasp de ui op de allerfijnste stand.
- Pers de citroen en de knoflooktenen.
- Meng in een kom de uiprut, tomatenpuree, yoghurt, citroensap, knoflook, olijfolie en kruiden.
- Voeg de kipblokjes toe en mix het goed.
- Dek af en laat in de koeling minimaal een uur marineren.
- Rijg de gemarineerde kip op pennen en wissel naar wens af met groente zoals bijvoorbeeld stukken, paprika, ui, courgette of tomaat.
- Grill ze vervolgens gaar op de bbq!
Tip; Heb je een yoghurt verpakking van 500ml? De overgebleven helft van de yoghurt is erg lekker als sausje bij de kip als je het mixt met citroensap, een geperst teentje knoflook, een bosje fijngesneden platte peterselie, wat zout & peper! Heerlijk op/met een flatbread!
Eet smakelijk!