Keukengeheimen, Koek & Gebak

Smeuïge chocolate chip cookies

Van die zachte chocolate chip cookies, dat zijn onze favorieten. Brosse knapperige koekjes zijn op z’n tijd ook lekker maar die chewy koekjes.. mmm.. heerlijk!

Eerste paasdag hebben we ze gemaakt. We kregen visite en wilde gezellige paaskoekjes maken. Een gedeelte van de chocolate chips (chocoladedruppels) hebben we vervangen voor Smarties zodat ze wat kleuriger zouden zijn.

Binnen no time waren ze op! De koekjes hebben nauwelijks daglicht gezien! Tweede paasdag een tweede batch gemaakt, en ondanks dat we deze verder met niemand hoefden te delen hebben deze de volgende dag ook niet gered.

Een koekierecept te lekker om niet te delen dus!

Ingrediënten

  • 170g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150g donkere basterdsuiker
  • 50g kristalsuiker
  • 1 groot ei op kamertemperatuur
  • 2 tl vanille extract
  • 250g bloem
  • 2 tl maïzena (maiszetmeel)
  • 1tl baking soda (1 zakje van Dr Oetker)
  • 1/2 tl zeezout
  • 100g chocolade druppels (1 zakje chocolate chips van Dr Oetker)
  • 8 doosjes Smarties

Bereidingswijze

  1. Mix in een mengkom de boter, basterdsuiker en kristalsuiker tot een mooie romige massa.
    Voeg dan het ei en vanille extract toe en mix dat nog even mee.
  2. Meng in een andere kom de bloem, maïzena, baking soda en het zout door elkaar.
  3. Voeg de droge mix dan aan de botermix toe en mix het op een lage snelheid tot een mooi deeg.
  4. Leg de mixer aan de kant en roer met een lepel de chocolade druppels en 6 doosjes Smarties door het deeg. Let op, hou 2 doosjes Smarties apart.
  5. Dek de kom af met aluminium folie en zet het weg in de koelkast voor minimaal een uur.
  6. Tik tok tik tok tik tok tringgg
  7. Haal het koekjesdeeg uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden.
  8. Bedek een bakplaat met bakpapier, maak mooie bolletjes deeg van zo’n 50 tot 55 gram elk en leg deze op de bakplaat. (wij hadden 16 bolletjes)
  9. Bak ze zo’n 12 minuten tot ze mooi bruin beginnen te kleuren aan de randen.
  10. De koekjes zijn erg zacht als je ze net uit de oven haalt. Strooi op elk koekje wat smarties en druk met de achterkant van een lepel deze aan en gelijk de koekjes wat platter.
  11. Laat ze een minuut of 5 afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.

Eet smakelijk!

Het origineel komt van, https://sallysbakingaddiction.com/chocolate-chip-cookies/
Ik heb het recept vertaald en omdat wij wat kleur wilden aanbrengen hebben we een gedeelte van de chocolate chips vervangen door Smarties.