·

Kip in sinaasappel/soja saus

1 van mijn favoriete receptensites is die van Averie. Al jaren volg ik haar en regelmatig snuf ik even rond op haar site voor de heerlijkste recepten.

De Healthier Orange Chicken is groot favoriet bij de echtgenoot en mijzelf en heb ik al meerdere malen gemaakt. De eerste keren maakte ik er nog apart groente bij maar inmiddels heb ik uitgevonden dat het nog lekkerder is om die gewoon aan de pan toe te voegen.
Omdat ik mijn paprika en ui in dit gerecht graag echt zacht wil bak ik ze wel apart, op een laag vuur laat ik het vrij lang sudderen en op het laatst als de kip gaar is gooi ik het erbij. Even goed omroeren en klaar!

Ook de sesamzaadjes heb ik zelf toegevoegd, gewoon omdat ze heerlijk zijn! Die rooster ik net als pijnboompitjes altijd even in een droge pan.

Het is een vrij simpel gerecht wat bijna niet kan mislukken. Het resultaat is heerlijke zachte smaakvolle kip en groente!

Ingrediënten

  • 3 kleine of 2 grote kipfilets in stukken gesneden
  • Maizena
  • 2 el sesamolie
  • 2 el olijfolie
  • 80 ml soja saus
  • 60 ml (4el) honing
  • 2 sinaasappels geperst
  • 3 in fijne ringetjes gesneden lente-uitjes
  • 2 el sesamzaad
  • 1 grote witte ui gesneden
  • 1 grote rode ui gesneden
  • 3 paprika’s (naar keuze)
  • Extra olijfolie voor de groente

Bereiding

  • Snij de paprika’s en uien in stukken.
  • Doe in een grote koekenpan wat olijfolie en bak de ui en paprika even aan. Laat daarna op een zacht vuur sudderen tot het mooi glazig is.
  • Snij de kipfilet in mooie hapklare stukken. Doe de stukken kip in een kom of plastic zak samen met wat maïzena en zorg dat alle stukken kip aan alle kanten bedekt zijn met de maïzena.
  • Gooi in een grote (hapjes)pan de sesamolie, olijfolie, sinaasappelsap, sojasaus en honing. Even doorroeren en voeg dan de met maïzena bedekte kip toe. Zorg dat er geen overgebleven maïzena uit de bak of zak mee gaat!
  • Laat de kip op middelmatig hoog vuur met de deksel op de pan in een minuut of 10/15 gaar worden. Schep af en toe om.
  • Als de kip gaar is de gebakken paprika en ui in de pan er bij en even goed doorroeren.

Strooi op het laatst de fijngesneden bosui en sesamzaadjes er overheen en.. eet smakelijk!

Tip; Lekker met rijst.
De kipfilet kun je ook prima vervangen door kippendijfilet.





image_pdfPDFimage_printPrint

Vergelijkbare berichten