· ·

Agressief

“Ja.. je rijdt ook best agressief hoor.. ik roep het al jaren maar je app nu dus ook!”
Zelfvoldaan kijkt m’n lief me aan. Nou gefeliciteerd, je hebt een medestander gevonden in mijn stomme app.

Korting

Ik heb een andere auto gekocht en daarbij een nieuwe autoverzekering afgesloten. De mevrouw aan de telefoon wees me op hun app. Die registreert mijn rijstijl en als ik goed genoeg rij dan krijg ik korting op mijn verzekering. Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik hem hou, de app dan, de auto hou ik. De app is namelijk best irritant en de korting.. daar koop je nauwelijks een brood voor.

Ik sta momenteel op een 8,4.. de app is over veel tevreden maar vindt mijn rem en optrekgebruik een aandachtspunt. Een aandachtspunt!! Serieus?! Kutapp.

Best netjes

Ik rij best netjes hoor, ok ik hou van tempo maar dat zit hem dus vooral in t optrekken en afremmen. Er mag wel wat pit in zitten. Een van mijn grootste ergernissen in t verkeer zijn die mensen die blijven tutten bij een stoplicht, rotonde of ander soortige oversteek. “Kom op man.. ik had al wel 3x kunnen gaan!” Van die twijfelaars die maar niet gaan.. bloedirritant! Soms moet ik me inhouden ze geen duwtje te geven.. gewoon klein tikkie.. hup de weg op.

Ik hou ook niet van middenbaan rijders.. en mensen die zonder duidelijke reden remmen op een snelweg zijn ook af.

Bekeuringen

Maarrr, qua snelheid ben ik echt best een brave vogel. Ik hou namelijk ook niet van bekeuringen, echt zonde van mn geld. Dus ik hou me over t algemeen best netjes aan de snelheid, zelden heb ik een bekeuring!

In Nederland dan. Tijdens mijn bijna 8 maanden in Amerika ben ik 3x staande gehouden door de politie! 3x gewoon! 3x onterecht ook als je t mij vraagt, of nee.. haha.. nee ok.. 2x onterecht, 1x op zich best wel terecht maar toch vond ik het stom. Ik had gewoon haast!

Curfew

Ik had namelijk een curfew, het was weekend en ik moest om 2.30u thuis zijn. De club ging om 2 uur dicht en op zich was t nog geen half uur rijden alleen dan moet je niet eerst uitgebreid gaan staan kleppen voordat je in de auto stapt.
Vriendin Tamara zat naast me, lijkbleek weggedoken in dr stoel zichzelf vastknijpend aan de gordel haar afscheidswensen te mompelen. Ik scheurde in een bloedgang Orchard Lake road over in de veronderstelling dat ik het best nog op tijd kon halen.

Echt helemaal vanuit het niets was daar ineens die fel verlichte rijdende kerstboom! In het diepe donker van de nacht waren die zwaailichten bijna verblindend. Noem me jong en naïef maar ik speelde nog even met de gedachte er vandoor te gaan.. “Volgens mij moet je stoppen hoor” piepte Tamara naast me.. blij waarschijnlijk dat de verlossing nabij was.

De agent in kwestie kwam (net als in de film) met zaklamp op mij gericht naar me toe gelopen. Mijn handen moest ik in het zicht op mijn stuur houden.. spanning en sensatie dit! Tot ie door had dat er een stuiterend Europees grietje achter t stuur zat. Toen werd de sfeer ineens relaxt. De bekeuring ontkwam ik echter niet aan, daarvoor reed ik echt veel en veel te hard. Honderd en vijf dollar was de schade.. met een weekloon van 140 dollar in de week was dat een zure appel!

De tweede keer

De tweede keer dat ik aan de kant ben gezet door de politie was ik volgens de agent in kwestie door een rood licht gereden. Maar ik zweer het.. echt met mijn hand op mijn hart dat dat niet zo was! Echt niet! Er was niet eens een stoplicht in de buurt!

Mijn achterbumber was voorzien van een grote Au pair in America sticker.. en meneer agent vond dat veel te interessant. Een bekeuring kreeg ik deze keer niet, en op de vraag waar ik onderweg naar toe was heb ik hem gezegd de avond door te brengen in een bar waar ik nooit kwam.. en ook niet ben geweest.

Daar gaan we weer

Ja hoor, daar gaan we weer. Weer loeiende sirenes en felle zwaailichten. Weer aan de kant en weer een agent die met z’n zaklamp recht in m’n bek scheen. Ik wist inmiddels hoe t werkte dus nog voordat ie z’n mond open trok zat ik al netjes met m’n handen op tien voor twee.

Ja sir, u heeft gelijk.. het is niet de bedoeling dat ik rechtdoor ga op een right only lane. Maar die jongens in die auto naast ons gingen maar niet weg en waren vet irritant! Ik kreeg geen ruimte om netjes van baan te wisselen en ik weet, ik heb een snelle auto dus ik dacht.. als t licht op groen springt rij ik ze er zo uit en ben ik van ze af.

Ja dat was echt een top staaltje optrekken wat ik daar deed.. dat zal menig filmregisseur van z’n stoeltje hebben doen glijden. Jammer alleen dat er een agent in de buurt was.

Oneerlijk

Ik was het niet eens met een bekeuring. Vond ik echt super oneerlijk! Hoezo zet je mij aan de kant.. die gasten die ik dr uit reed.. die moet je hebben! Ik doe dit soort dingen niet voor de lol!

Wat volgde was een hoop over en weer gesteggel. Als ik vind dat ik ontzettend gelijk heb ga ik een strijd niet uit de weg en helemaal niet als t me nog geld gaat kosten ook! Het was een gezellige discussie tot ie er op een gegeven moment helemaal klaar mee was. Betalen hoefde ik voorlopig nog niet.. maar ik moest mijn kant van het verhaal wel aan de rechter uit gaan leggen. Kon die besluiten of en zo ja hoe fout ik zat. Ik mocht gaan en zou vanzelf wel een uitnodiging van de rechtbank krijgen.

Die kwam.. maar ik ging.

Het land uit

Met de oproep om op de rechtbank te verschijnen in m’n tas ben ik op het vliegtuig gestapt. Ik ben gewoon weggegaan.. het land uit. Dag Amerika, dag Michigan, dag James.. i won!

Nu die app nog.. met z’n aandachtspunt.

Vergelijkbare berichten