Hoofdgerecht, Keukengeheimen

PASTA KIP PESTO

Pasta is echt 1 van mijn favorieten, je kan er zo veel kanten mee op. Onderstaand recept is eigenlijk ontstaan doordat ik dingen die ik in huis had op moest maken dus hoppa in een pan met wat pasta! Het bleek een succesje hier in huis, zelfs bij de puberdames die eigenlijk geen paddenstoelen lusten!

Ik ben zelf nogal van de kastanjechampignons maar t zal vast ook heerlijk smaken met witte champignons of elke andere paddenstoel die de appie verkoopt! :)

Ingrediënten

  • 250 gr pasta naar keuze
  • 2 kipfilets
  • 100 gram groene pesto
  • 125 gr crème fraiche (light)
  • 2 kleine of 1 grote rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • Doosje (kastanje)champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 ruime el Italiaanse kruiden
  • Zout & peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereiding

  • Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • Snipper de ui en snijd of pers knoflook fijn.
  • Snijd de paprika en champignons in kleine stukjes.
  • Bak in wat olijfolie de kip in een minuut of 5 gaar.
  • Voeg de ui, knoflook en paprika toe. Voeg na een minuut of 2 ook de champignons toe.
  • Bak alles even goed door en voeg dan de pesto en crème fraiche toe.
  • Als alles goed doorgeroerd is kan de uitgelekte pasta er bij.

Serveertip; Heerlijk met geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk!


image_pdfDownload als PDFimage_printKlik hier voor een printbare pagina