·

De urn

Waar zet je een urn neer? En dan bedoel ik niet zo’n eye catcher ding voor op je dressoir. Nee gewoon een standaard crematorium urn, waar zet je die neer? Wat is een goede plek?

Een glazen bol

Ik heb een glazen bol*, daar zit een beetje as in verwerkt. De bol heet sterrenhemel, mam is er in verwerkt en dus is ze nu een deel van de sterrenhemel. Ik vond en vind alles aan deze glazen bol prachtig! Als pap zjin tijd is gekomen komt zijn bol er naast te staan. De rest van het as van hen beide ga ik waarschijnlijk uitstrooien. Maar tot die tijd heb ik moeders dus thuis, in een soort van plastic ding met karton er omheen.

Nadat ik de urn thuiskreeg heb ik hem weggezet onder een bijzettafeltje naast de kast. Ik wist dat hij er stond, ik heb het al die tijd geweten.. maar ik negeerde het een soort van. Soms is ontkenning een perfecte oplossing voor situaties waar je niet over na wilt denken.

Maar nu stond ik met de urn in mijn handen. We gingen de keuken verbouwen, en omdat we de keuken gingen verbouwen moest ook de halve woonkamer tijdelijk omgebouwd worden. Tafel aan de kant, koffiezetapparaat in de hoek, kastje leeg, magnetron er op, bakken met koffie en beschuit onder tafel.

En dat bijzettafeltje daar in de hoek met daaronder de urn moest ook wijken.

Lichtelijk in paniek

Lichtelijk in paniek liep ik met dat ding in mijn handen. Ja f*ck waar zet ik hem neer?!
Oke.. ik zet hem wel boven. Ik liep de gang in om de urn op de trap te zetten want ik zet altijd alles wat mee naar boven moet op de trap. Vinden ze leuk hier in huis zo’n hindernis baan. Oh er ligt iets op de trap.. eens zien of ik een tree over kan slaan zonder het aan te raken.
En als je dan geïrriteerd met je klauwen vol boven komt en vraagt waarom niemand wat heeft mee genomen krijg je van die verontwaardigde blikken dat ze het niet gezien hebben.. ja hoe dan.. gek!

Anyway.. ik zet mam wel op de trap, maar in de hoek.. wil niet t risico lopen dat 1 van de schatjes het ding per ongeluk aan tikt. In gedachten zag ik mijn moeder al verspreid over de 5 onderste treden liggen.. en wat doe je dan.. stofzuiger erbij?

Oma in de hoek

Oke, mam in de hoek, gang uit, deur dicht. Nee! Kan niet! Ik kan mijn moeder toch niet zo in de hoek op de trap zetten! Verdorie! En dus ging ik in m’n achteruit en stond ik weer met die urn in mijn handen!

Volgende verdieping, 3 tienerkamers. Even speelde ik met de gedachte.. ik bedoel.. wat niet weet wat niet deert.. toch? Maar zul je zien.. gaan die kuikens nu ineens grondig opruimen.
Badkamer natuurlijk ook geen optie.

Volgende verdieping. Mijn slaapkamer. Nou mam.. dacht t niet.

In de boekenkast

En toen was ik aardig door mijn opties heen.. op het stukje hal op zolder na. Niet echt het meest overzichtelijkste plekje in huis. Eigenlijk gewoon het plekje in huis waar ik alles neer kwak waarvan ik niet weet waar ik het anders kwijt moet.

Maar ook de plek waar een boekenkast vol met boeken staat die ik graag wil lezen maar wat never nooit niet lukt.
Top dit! Mam.. dit wordt het! Hier kun je wachten op paps. Boeken genoeg dus je hoeft je niet te vervelen.

En ja nu staat ze daar dus.. tussen al die andere verhalen. Het enige verhaal dat ik sneller uit had dan ik aan kon.

*De glazen bol zie je hier.

Vergelijkbare berichten