Ik dweil, hij dweilt, wij dweilen…

Zomervakantie 2009.. 2 weken in een gehuurde stacaravan in Zuid Frankrijk…


M’n lief en ik zaten beide lui te wezen op de bank, Feline lag eigenlijk al in bed maar kwam er even uit voor een plasje.

“Hup.. en nu je bed weer in he.”
“Ja maar Mama, mijn bed word zo vies!”
“Vies.. vies.. hoezo vies?”
“Nou op de grond.. alles vies!”
“Oh dat vegen we morgen wel weer hoor.”

Paar minuutjes stilte….

“Zeg lieverd, blijft de wc nou doorlopen?”
Hij staat op en neemt een kijkje.
“Schatje.. je moet me maar even komen helpen hoor!”

Een verstopte wc

Daar stond ie dan te staan, met z’n handen in z’n zij bekeek ie de toiletpot eens goed. Het duurde een seconde of 3 eer bij mij het kwartje viel. Een combinatie van veel te veel wc papier en op de grote en kleine spoelknop tegelijk drukken kon de wc niet aan. Gevolg, een verstopte wc waarvan het water bleef lopen!

“Tja”.. zegt ie.. Hij had met een klap op de stortbak voor elkaar gekregen dat de knoppen loslieten en het water stopte met stromen maar het waterpeil van de wc was daarmee niet gezakt.
Die grote dikke prop wc papier die daar onderin zit moet er toch echt uit! Gelukkig ben ik geen mieperd, met een flinke plons belandde mijn hand onderin de overvolle wc pot en was de pot uit zijn lijden verlost. In een noodgang verdween het water en echt.. de pot leek na afloop van de waterlozing een diepe zucht te geven!
Met een verschrikte blik keek m’n lief me aan.. ging ik nou echt net met mijn hand zo de wc pot in?

De halve stacaravan onder water

Toen we iets verder keken dan het wc-tje groot was zagen we dat Feline de halve stacaravan onder water had gezet.
Het water was de 2 slaapkamertjes ingelopen.. (de caravan stond duidelijk niet waterpas) De kamertjes waren gelukkig niet groot maar stonden wel vol! En in het ene kamertje lag Leentje ook nog eens heerlijk te slapen.. het arme schaap!

Er zat niets anders op, we moesten gaan dweilen. Onze handdoeken werden spontaan gedegradeerd tot dweil en met het zweet op onze rug zaten we op de knieën om de vloer weer droog te krijgen.
Hij dweilde.. ik dweilde.. samen dweilden we er lustig op los. Ons wakker geworden Leentje bekeek de boel eens goed vanuit haar bedje, Ja gezellig he, mama op haar knieën naast je bed.
Feline hadden we in ons bed gelegd die als een zoet meisje heerlijk in slaap viel. Papa en Mama dweilden en dweilden maar terwijl de schuldige heerlijk de trein naar dromenland had genomen.

Na goed een uur (het leken er wel 10!) vonden we de vloer droog genoeg. De bedden konden weer op hun plek en de handdoeken in een tas om de volgende dag linea recta de campingwasmachine in te gaan!
We zaten amper op het bankje om uit te puffen of we hoorden een harde bonk uit onze slaapkamer komen. Daar lag ze dan.. de schuldige.. verdwaasd keek ze ons aan.
Papa heeft haar maar gauw weer in d’r eigen kingsize bed gelegd.. (2 1-pers. bedden tegen elkaar aan).. kon ze weer lekker verder slapen.

Very very clean

In de loop van de dagen bleek dat we de caravan niet geheel zonder gebruikers sporen zouden achterlaten.. hier en daar was duidelijk aan de onderkant van de deurkozijnen te zien dat het contact met het water niet goed bevallen was. Maar ach.. kniesoor die daar op let.

De dame die onze vertrekkerscheck kwam doen zag het in ieder geval niet.. Zij vond onze caravan “Very very clean” … Mag ook wel.. hij was vast nog nooit zo goed gedweilt!! ;-)

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *